De båda killarna har länge längtat efter ett forum där de kan känna igen sig själva i HBTQ-communityt. För två månader sen tog de slag i saken.
– Vi startade ett Facebook-event för att se om det fanns intresse, och det gjorde det. Eventet har spridit sig och folk har donerat nästan 18 000 kronor till eventet. Folk från hela Sverige ska åka till Stockholm för att gå med oss i paraden. Det känns som att många har längtat efter ett sånt här initiativ, säger de till QX
– Det är endast rasifierade hbtq-personer som får gå i just det här ledet. Andra personer får gå bakom oss. Vi ser det som en fin symbolik, det blir som att de backar oss.

Tanken är inte bara att visa att de finns i paraden, de har även ambitiösa planer på en nationell verksamhet.
– Vi vill bygga på det här och skapa ett forum för aktiviteter och möten. Vi vet hur det känns att vara ensam och känna utanförskapet. När man är både rasifierad och en hbtq-person så kommer man från två minoritetsgrupper. Då känner man av förtrycket extra mycket, säger en av killarna.

De är noggranna med att poängtera att det här inte ska ses som en attack mot Stockholm Pride som organisation.
– Vi har själva saknat det här forumet, och eftersom att Pride inte har skapat det till oss så tänker vi göra det själva. Det finns inget ställe där vi som är rasifierade kan vända oss om man har frågor eller känner sig osäker.

Hittills har responsen på initiativet bara varit positiv, men ännu är de inte i mål.
– Vi har inte sett något hat hittills för vi vänder oss bara till likasinnade. Om det kommer någon som inte tycker att det här är så bra så blir det nog på plats under paraden. När det är två minoritetsgrupper som går ihop och manifesterar på det här sättet så kan det hända. Det finns såklart folk från vår kultur som är emot hbtq-personer.

Klicka här för att gå till Facebook-eventet Pride of Color!