Det var brittiska The Daily Beasts reporter Nico Hines som själv är en heterosexuell gift familjefar, som bestämde sig för att göra ett reportage om hur OS-idrottare använder dejting appen Grindr för att hitta sexpartners. Han skapade en egen profil och dokumenterade vilka som svarade.

Artikeln blev snabbt redigerad och togs ner efter starka reaktioner från läsare. Det Hines inte hade tänkt på var att han outade OS-idrottare som var i garderoben. Minst en av männen som han skrev om uppges vara från ett svårt homofobiskt land där homosexualitet är olagligt.

De ilskna reaktionerna från andra journalister och läsare har inte upphört. På Twitter får Hines rediga cyber-örfilar över den potentiella fara han utsatt männen för. Många skriver att det han gjort är homofobiskt och ett övertramp på idrottarnas privatliv.

Hines själv har ännu inte kommenterat beslutet att outa männen, men The Daily Beasts redaktörer har gått ut med ett meddelande till läsarna.
– Artikeln var inte menad att skada eller nervärdera hbtq-personer. Men avsikt spelar inte någon roll, det är effekten som gör det. Vi hade fel men vi kommer att sköta oss bättre.