– Jag är väldigt glad för att jag fick förtroendet, det har varit ett intensivt och roligt år och jag känner mig nöjd med vad jag kunnat tillföra, säger Föreningen Stockholm Prides ordförande Sofia Sjöö.
– Det var ett svårt beslut, men jag ser fram emot att fortsätta i organisationen med mindre uppdrag och lämna över på ett bra sätt till en ny ordförande.

2007 års Pride-festival omsatte drygt 9 miljoner kronor, en ökning med nära 2 miljoner jämfört med festivalen året innan. Festivalen visar återigen ett överskott på 350 000 kronor. Det är något sämre än året innan, men föreningen har nu ett eget kapital på nära 1,8 miljoner för ”regniga” dagar.
Under 2008 arrangeras EuroPride och styrelsen föreslår till årsmötet som hålls om två veckor en budget där intäkterna hamnar på 11 miljoner och att ett resultat på 400 000 kronor skall klaras.

Valberedningen föreslår att Jonah Nylund blir ny ordförande för föreningen Stockholm Pride. Jonah sitter idag i styrelsen med frågor kring sponsring och har varit verksamhetschef för Pride House. Som kassör föreslås Håkan Steenberg som därmed är åter i Pride-styrelsen där han tidigare varit såväl ordförande som kassör. Martin Johansson, som också arbetat med sponsfrågor föreslås bli omvald i två år. Jesper Hansén och Tasso Stafilidis sitter kvar i styrelsen ett år. Till nya ledamöter föreslås även Claes Nyberg som suttits i RFSLs förbundsstyrelse i fem år, Matilda Lindgren som arbetat med RFSL och studentföreningen Gaysha, liksom varit programsamordnare för Pride House, Christer Wik som arbetat volontärt sedan 2002 och är ersättare i RFSLs förbundsstyrelse, Carlos Diáz som arbetar på RFSL, Marita Castro som arbetar med feministiska frågor liksom på Mångkukturellt centrum, Lovise Brade som arbetar med stiftelsen Friends och varit aktiv i Pride House och Feministiskt initiativ.
Årsmötet hålls den 30 mars och kommer förutom budget och styrelse även behandla ett antal motioner.
Föreningen Stockholm Pride har sedan 1998 arrangerat festivalen i början av augusti varje år. Det är en icke vinstdrivande förening som idag har ca 200 medlemmar, såväl privatpersoner som andra föreningar och företag.

EuroPride 2008 på tema Pride
Stockholm Prides hemsida