Utan vidare gick gärningsmännen helt oprovocerat till anfall och började misshandla männen inne i tåget. Sedan slängde det ut gaykillarna från tåget och där fortsatte den grova misshandeln. Den ena gärningsmannen tog tag i den ena killen och knäade honom. Den andra gärningsmannen tog tag i den andre mannen och slog hans huvud mot tåget.

I bevakningskamerans bilder syns några vitten gå förbi utan att göra något. En man som ser misshandeln ringer eller verkar ringa till polisen. De båda gärningsmännen lämnade sina offer efter misshandel och går ut och de fastnar då återigen i bevakningskameran.

Tidigare under kvällen hade några poliser identifierat de båda gärningsmännen. När informationen om misshandeln går ut i polisradion känner de två poliser igen signalementet på dem. Tack vare detta ordnar åklagaren en husrannsakan och männen grips i deras hem.

Väl hos polisen hävdar männen att de är oskyldiga men de ändrar sig när de får se bevisen. De är nu anhållna. Poliserna misstänker nu ett hatbrottsmotiv.

Om du har sett misshandeln så är det vikigt att du hör av dig till polisen som söker vittnen. [email protected]