Så vände hon sig i sitt tacktal efter att hon avgått till sin partner.
– Ett stort tack till Amy som varit ett stort stöd. Hon har matat djuren och tagit hand om disken det här året!
Ny ordförande för föreningen blev som valberedningen föreslog Jonah Nylund.
Sofia såg Jonah som en bra kraft med ”många idéer om utveckling av festivalen” och lovade lämna över en tjock pärm och många CD-skivor med information från det år som gått.
Och så la Sofia Sjöö till:
– Jag tror att EuroPride kommer att bli helt grymt!

Jonah Nylund skall nu leda en organisation som för 2008 har en budget på 11 miljoner kronor. Och en styrelse som enligt verksamhetsplanen skall fokusera på förnyelsearbete efter 2008 års festival.
– I år arrangerar vi EuroPride och det har hänt mycket i Sverige sedan vi firade det första gången 1998. Det känns stort att få förtroendet att vara ordförande, jag vill fortsätta att utveckla festivalen och organisationen, säger Jonah i ett pressmeddelande.
Det blev ett årsmöte som flöt helt utan avgörande diskussioner och föreningen visar om man skall döma av årsmötet en stor enighet. Tre motioner behandlades. Dels frågan om att arvodera ordföranden, dels att ta ställning mot våld med anledning av att AFA förra året gick med i Pride-paraden och frågan om att flytta 2009 års Pride för att inte krocka med idrotts- och kulturfestivalen OutGames i Köpenhamn.
Mötet beslutade att låta styrelsen titta över om och i så fall vilka som skall arvoderas. Man beslutade ta ställning mot våld utan att besluta om att förbjuda speciella organisationer att gå med i Paraden. Och man beslutade att inte ta ställning till att flytta 2009 års festival, men att hålla de redan pågående kontakterna med OutGames vid liv.
Föreningen kunde under 2008 åter redovisa ett plusresultat, en ovanlighet i Pride-sammanhang internationellt sätt. Idag har Föreningen Stockholm Pride ett eget kapital på strax under 1,8 milljoner kronor.
Jonah Nylund arbetar till vardags med ungdomsutbyte och har varit aktiv i Stockholm Pride flera år bland annat med det internationella arbetet som i år kommer stå i fokus. Jonah är den första transperson som valts till ordförande för föreningen

Tema EuroPride 2008 på Qruiser