”Skandal” att Green håller tal 1:a maj

I fredags blev det officiellt att den öländske pingstpastorn Åke Green skall hålla tal vid socialdemokraternas 1:a majmöte i Vänersborg. Han talar som representant för inbjudna kristna nykterhetsrörelsen Blå bandet och går med i dess del i det socialdemokratiska 1:a maj-tåget.
Efter att IOGT-NTO uteslutit Åke Green för hans anti-homosexuella predikningar bjöds han in att engagera sig i Blå Bandet.
Årets 1:a maj sammanfaller med Kristi himmelsfärd och Folknykterhetens dag. Blå Bandet har bjudits in att delta i 1:a maj-firandet av socialdemokraterna i Vänersborg och i Askersund.
Till media säger Marie Dahlin från socialdemokraterna i Vänersborg att man inte står bakom Greens åsikter, ”men vi nekar heller ingen att gå med i tåget”. Om han däremot bär en ”kränkande” skylt så får han inte gå med. Blå Bandet lovar att Green enbart skall tala om nykterhet.
Socialdemokratiska riksdagsledamoten Börje Vestlund säger till QX.se att det är en ”skandal” att Åke Green får tala vid en 1:a majdemonstration.
– Det är ett allvarligt bakslag för såväl homo- bisexuella och transpersoner som för oss socialdemokrater som tror på ett samhälle där alla människor har lika värde. Det är omdömelslöst, okunnigt och korkat att en arbetarekommun i det socialdemokratiska partiet tillåter en första maj talare som Åke Green. Han representerar exakt allt det som den socialdemokratiska partikongressen tagit avstånd ifrån när man fattade beslut om könsneutrala äktenskap, adoption för homosexuella liksom vid alla tillfällen då vårt parti tagit avstånd från gamla och förlegade uppfattningar.
– Jag kommer självklart att kontakta partiledningen för att detta ska stoppas, säger Vestlund vidare. Det är en smäll rätt i ansiktet på oss socialdemokrater som är HBT-personer, men det är också en smäll i ansiktet på alla HBT-personer i hela landet. Jag utgår ifrån att både partidistriktet i Norra Älvsborg och partiledningen gör sitt bästa för att stoppa denna galenskap.

Socialdemokratiskt block på Qruiser-tema Regnbågspolitik