Berätta vad som händer under dessa dagar?
– Det kommer vara aktiviteter på massa olika ställen runt om i Uppsala. Bland annat har vi 20 timmar film, 7 konstutställningar, dans- och teatergrupper, exempelvis Odd Fellas, Sveriges största dragkinggrupp. Men även olika workshops som inseminationsskola och queer-tango, och paneldebatter med bland andra Tiina Rosenberg, Lawen Mohtadi och Andy Candy. På lördagen den 24 maj ordnas en hip hop-klubb med bland andra Mapei och Bunny Rabbit från USA. Själva festivalområdet kommer vara i Slottsbacken, men musik och debatter arrangeras på Hantverksföreningen och film på Slottsbiografen. Vi har försökt hålla nere priserna utan att för den skull sänka kvaliteten på arrangemanget, så biljetterna för fyra dagar kostar bara 120 kronor just för att alla ska ha råd, arbetslösa som pensionärer och studenter. Vi vill att det blir en stor festival med stor bredd i publiken. Om vi lyckas med det så gör det inget om vi går back.

Vad utmärker Uppsala Pride?
– Det är väl att vi utgår från ett queerfeministiskt och antirasistiskt perspektiv, och att vi försöker göra allt så okommersiellt som möjligt. Festivalen har bredd och är tillgänglig för alla.

Vad får man inte missa?
– Hip hop-klubben med Bunny Rabbit, tycker jag.

Varför ska man komma till Uppsala Pride?
– För att ha kul och träffa folk, lära sig saker, och för att det är första gången vi har Pride i Uppsala. Det kommer att bli något speciellt.


Uppsala Prides hemsida