I november bjöd Arto Winter på Mälarpaviljongen och Jon Voss på QX Förlag in entreprenörer som riktar sig till en gay- och hbt-grupp till ett möte. Stockholm Visitors Boards gayprojekt presenterades av Christina Guggenberger och möjligheterna av att ”produktutveckla” Stockholm som gaystad diskuterades.

Nu har ett steg till tagits av fem grundare av nätverket Stockholm Gay Life.
– Stockholm stad satsar på gayturismen och det är hög tid att stans näringsidkare svarar på denna satsning och hjälper till att utveckla Stockholm till en mer intressant stad för såväl den inhemske som utländske gayturisten, säger Arto Winter.

Grundarna av nätverket är Elisabeth Aronsson på restaurang Momma, Fredrik AnderssonPrime PR, Jonas Andersson, eventansvarig på East, Arto Winter på Mälarpaviljongen och Jon Voss på QX Förlag.

– Stockholm är redan idag en fantastisk gaystad, det märker vi inte minst på responsen från alla de turister som kommer hit, säger Elisabeth Aronsson. Men det finns så oerhört mycket mer vi kan göra.

– Mode, konst, design är något vi absolut kan utveckla, menar Jonas Andersson. Vi har så många bra krafter i den här stan som bara väntar på att få visa sin kreativitet.

Den nätverkande organisationen kommer den 6 maj ha ett första mingel dit alla intresserade är välkomna. Ännu en nätverksträff hålls i juni och under EuroPride kommer ett mer offentligt mingel arrangeras.

– I höst hoppas vi ha samlat alla de goda krafterna och kan då hålla ett första möte där en ordinarie styrelse kan väljas, säger Jon Voss. Vårt mål är att bidra till aktivitet och kreativitet som kan leda till arrangemang året om.

Stockholm Gay Life har en förebild i motsvarande nätverk och gay handelskammare i såväl London, USA som Köpenhamn.

– Det vi tror är oerhört viktigt är att vara öppna och inkluderande, säger Fredrik Andersson. Vi vill bidra till att aktiviteter skapas som gynnar stadens egna invånare såväl som turister och samtidigt ger ett bra utfall för entreprenörerna.

Fredrik Andersson som under flera år varit engagerad i Stockholm Pride understryker vikten av samarbete mellan olika aktörer i staden.
– Årets EuroPride ser ut att bli helt fantastiskt. Vi kommer självklart vara en positiv kraft för framtida Pridearrangemang.

Intresserade entreprenörer och företagare kan anmäla intresse för nätverket genom att maila till Stockholm Gay Life.