Han är van att prata offentligt. Varje vardag kan man höra honom i Rix MorronZoo i Rix FM mellan 6-10. Men nu ska Roger Nordin för första gången hålla tal på 1 maj. Helt själv…

Hur kom det här sig?
– Jag var i Kalmar under en Rix-FM festival och lärde känna en kille som heter Johan som är kommunalråd i Kalmar, så ringde hanmig i våras och frågade om jag ville hålla 1 maj-tal i Kalmar. Tidigare har Mark Levengood och Paolo Roberto gästtalat.
Tackade du ja på en gång?
– Ja, det har ju varit lite av en dröm för mig.
Brukar du delta i 1 maj-firandet?
– Jag gick i 1 maj-tåget första gången när jag var 13 år.
Går du fortfarande varje år?
– Nej, det gör jag inte, men jag brukar alltid besöka ett 1 maj-firande och lyssna på någon av talarna. Jag tycker att 1 maj är en fin tradition.
Vad ska du prata om?
– Jag tänkte prata om att 200 fritidsgårdar har stängt under de senaste tio åren. Det tycker jag är fruktansvärt. Och så ska jag prata om äktenskapsfrågan.
Vad kommer du inte att prata om?
– Fastighetsskatten, den får alldeles för mycket utrymme ändå. Det känns bara osexigt (skrattar).
Är du nervös?
– Inte än, men jag kommer att bli fruktansvärt nervös. Särskilt eftersom varken Titti eller Gert kommer att stå bredvid mig.
Har du någon som följer med dig ner still Kalmar som stöd?
– Ja, min pojkvän Magnus är ju med. Och en kompis som heter Jocke.
Var och när ska man vara på plats för att lyssna på dig den 1 maj?
– På Larmtorget i Kalmar klockan 13.00.
Lycka till.
– Tack!

HBT-deltagande i 1:a maj-tåg Stockholm 2008
Homosexuella socialister går med Vänsterpartiet. Samling på Medborgarplatsen 12.00 utanför 7-Eleven-butiken. Håll utkik efter Homosexuella socialisters banderoll.


Vänsterpartiet på Tema Regnbågspolitik

HBT-Socialdemokrater samlas 11.30 för PickNick i Humlegården – håll utkik efter Mångfaldsrosen.
De går sedan med egen sektion i demonstrationen med lastbil i ”pride-stuk” och musik. På Norra Bantorget har man eget tält där Queertango lärs ut.
HBT-Socialdemokraterna Göteborg samlas 15.00 på Olof Palmes Torg. Man går med plakaten ”Diskriminering suger” och ”Könsneutral äktenskapslag nu!”. Mona Sahlin talar på Götaplatsen.


Socialdemokraterna på Tema Regnbågspolitik