– Vi ville ha en träffpunkt för homosexuella föräldrar och våra barn, förklarar Petra Mölstad och Hanna Thomé som fått Edith respektive Katrin genom fertilitetskliniken på MAS. Det har funnits en mailinglista tidigare, men vi önskade något mer kontinuerligt. Vi frågade om vi fick låna Öppna förskolans lokal och de sa ja och tyckte det var jätteroligt, men det är vi som håller i det.

– Öppen förskola är egentligen för barn som inte går på förskola, men vi har sagt att det är för alla HBT-föräldrar och deras barn, berättar Hanna. Idén har tagit emot väl från Öppna förskolans samordnare som vill sprida informationen till BVC-sköterskorna. Föräldrar från hela Skåne har hört av sig så behovet verkar vara stort.

Första träffen har redan varit och det kom 14 föräldrar och sju barn. Dörrarna är öppna, föräldrarna träffas och snackar medan barnen får leka. Den enda egentliga programpunkten är sångstunden.
– Vi tänker inte ha så mycket mer program, utan ha det så, säger Petra. Det viktiga är att träffas, något som många längtar efter.

Öppen förskolan för regnbågsbarn har nästa träff lördag 14 juni kl. 14-17. Efter uppehåll i juli hålls den igen tredje lördagen varje månad hela hösten. Det är bara att komma, men man kan om man vill också höra av sig till [email protected]. Familjens hus ligger på Norra Parkgatan 23 i Malmö.