NEW YORK

Deltagare i Calcuttas Rainbow-walk

I staden där allt började, New York, gick man för 39:e gången i en Prideparad utmed huvudgatan Fifth Avenue. Paraden hölls den 29 juni och som alltid ledd av Sirens MC Club. I paraden gick även guvernören David Paterson. Nästa år är det 40-årsjubileum av Stonewall-revolten.

SAN FRANCISCO

Elizabeth Rivera, till vänster, var en av de som barden stora regnbågsflaggan

I San Francisco var det den 38:e paraden som genomfördes i söndags. Man gick utmed Market Street. Vid de stora paraderna har man numer närmast slutat räkna deltagarantalet och talar endast om ”hundratusentals” deltagare. Här, liksom på andar platser i Kalifornien uppmärksammades den nya könsneutrala äktenskapslagstiftningen.

SEATTLE

Sister VixXxen från Sisters of Perpertual Indulgence
Denny Way i Seattle pride-paraden

Klockan 11.00 i söndags samlades paraddeltagarna i hörnet av Union St. och 4th Ave. Omkring 200 000 åskådare följde den färggranna paraden.

MEXICO CITY

Denny Way i Seattle pride-paraden

I lördags samlades tiotusentals till Pride-firandet i Mexico City.

TORONTO

Denny Way i Seattle pride-paraden

Carol Pasternak och Audrey Kouyoumdjian var två av deltagarna när Toronto-paraden hölls i lördags. Paraden i den kanadensiska staden räknas till en av världens största och i år gick man under parollen Unified – Förenade.

SOFIA

Denny Way i Seattle pride-paraden

Omkring 200 personer deltog i Prideparaden i Bulgariens huvudstad. Paraden attackerades av nationalistiska grupperingar. Ett massivt polisuppbåd lyckades förhindra dem från att störa paraden och omkring 60 personer greps för att de försökt attackera Pride.

LISSABON

Denny Way i Seattle pride-paraden

I Lissabon hölls Prideparaden i lördags. Den färgglada festen samlade ca 1000 personer. Nästa Pride-parad i Portugal blir den 12 juli i landets andra stad Porto.

PARIS

Denny Way i Seattle pride-paraden

Det blev över en halv miljon som deltog i en parad för av homo-, bisexuellas och transpersoners rättigheter i den franska huvudstaden. Paraden gick utmed Seine-floden.

CALCUTTA

Denny Way i Seattle pride-paraden

I såväl New Dehli, Bangalore som i Calcutta genomfördes i söndags Rainbow Pride Walk. Homosexualitet är fortfarande formellt förbjudet i Indien och paraderna krävde en legalisering. Årets Pride-parader i Indien blev den största manifestationen för hbt-personers rättigheter i landets historia.