– Jag strävar efter att vara ett exempel på det vanliga, säger Harris. Eftersom jag uppmärksammas som skådespelare är människor medvetna om vad som händer i mitt liv. Jag är en ivrig förespråkare för monogama förhållanden oavsett sexualitet och jag är stolt över hur nationen nu verkar gå åt det hållet. Du kan så se dig om och säga ”jag känner verkligen att jag är kär i denna person, det finns andra som känner samma sak, och de förebilderna är normala. ”De normala” paren har de senaste 15 20-åren hamnat i skuggan eftersom det verkade som om andra människor behövdes för att tala ut öppet.
I ett mer lättsinnigt avsnitt av intervjun säger Harris till OUT att han anser att CNNs nyhetsankare Anderson Cooper är lite diffus och därför inte en bra kandidat för att outas. I USA har en debatt om Anderson Cooper eventuella homosexualitet och påtryckningar för att få honom att komma ut pågått i gaymedia.
– Han är diffus, helt enkelt diffus, säger Harris. Jag har beundrat honom ända sedan säsong 1 av The Mole (en nyhetsshow). Jag tyckte han var så cool när han pratade i den där lugna, mörka, hemliga-agent-tonen.
Och han fortsätter:
– Ingen kan bestämma för en annan vilka och hur stora steg som skall tas och när de kan tas. Du kan reagera på om någon öppet förnekar påståenden, och du kan reagera när något rakt ut talar om sig själv som något de inte är – för det tycker jag är svagt och inte alls rakryggat. Man du kan inte anklaga någon för att gå igenom en process i sin egen takt.

I maj 2007 hade Out två modeller på omslaget som höll varsin bild på Cooper och Jodie Foster framför sina ansikten och med texten: ”The Glass Closet: Why the stars won’t come out and play”.