Två män från Filippinerna arresterades den 7 augusti i Riad för att de haft sex med varandra och nyttjat alkohol.
Enligt Internetsidan Sabg.org hade de två männen, 35 och 51 år gamla, försörjt sig på att sälja alkohol och prostituera sig efter att deras arbetsvisum, sedan två år, gått ut.
Sedlighetspolisen som genomförde arresteringen uppges även ha fått tag på telefonnummer till deras kunder, som skall vara av olika nationaliteter.
Enligt uppgifter från Hossein Alizadeh från International Gay and Lesbian Human Rights Commission i New York genomfördes i slutet av juli en ny arresteringsvåg mot homosexuella. IGLHCR citerar sidan Islam Online där löjtnant Abdul Aziz Soleiman vid säkerhetsstyrkorna i Saudiarabiens Östra region den 28 juli arresterat 55 ungdomar som deltagit i en gayfest som hölls på en gård i staden Sayhat. Två av de unga männen bar kvinnokläder och make up när de arresterades.
Den 21 juni skall 21 filippinska och pakistanska medborgare som deltagit i en gayfest i samma stad ha arresterats.
I mars 2008 skall 30 unga män som deltagit i en gayfest i Mekka ha arresterats enligt saudisk polis. Och i maj arresterades en man klädd som kvinna på ett känt hotell i Riyadh. Mannen hade sökt kontakt via Internet och erbjöd sexuella tjänster för 500 saudiarabisk rial.
Förra året dömdes två homosexuella män till 7000 piskrapp vardera av saudisk domstol. Straffet fick riksdagsledamöterna Fredrik Olovsson (s) och Barbro Westerholm (fp) att fråga utrikesminister Carl Bildt (m) om hur Sverige agerar. I oktober 2007 svarade han ”Domen mot de två homosexuella männen kommer bland annat att diskuteras i den grupp i Riyadh för frågor om mänskliga rättigheter som Sverige tagit initiativ till och som består av EU-länder och andra likasinnade stater.