Och all respekt för det. Lika rättigheter för alla är aldrig fel. Men i äktenskapsutredningen ingår också som förslag att alla partnerskap automatiskt ska omvandlas till äktenskap om det blir en könsneutral äktenskapslag.
Det är en helt annan fråga, som i praktiken innebär tvångsgifte av alla registrerade par i Sverige. Detta bör inte HBT-communityt acceptera. Att registrera sitt partnerskap är kulturellt och politiskt en helt annan sak än att ingå äktenskap och de av oss som inte är intresserade av att härma det traditionella heteroäktenskapet måste få ha kvar rätten till att leva som partners även när våra HBT-kompisar vallfärdar till kyrkan.
Det kan inte vara rimligt att man ska vara tvungen att skilja sig/avregistrera sig om man inte önskar att bidra till upprätthållandet av patriarkatets och heteronormens starkaste bastion: Äktenskapet.
Låt oss därför snälla själva få välja vilken sorts relation vi vill ha. Och låt i förlängningen också heteros få omvandla sina äktenskap till partnerskap om de vill!