Inge och Mattias har varit tillsammans i sex. Inge är något av en offentlig person i Växjö och brukar figurera i media. Han har bland annat varit servitör under nobelmiddagen.
För honom är en bra servitör någon som är hjälpsam, omsorgsfull och kan läsa av och acceptera alla sorters gäster.
– De flesta vet att jag är gay och jag skäms inte för den jag är, jag är stolt. Folk som jobbar på krogar vet vem jag är. Jag tycker inte att det är jobbigt att vara gay i Växjö, när folk frågar om jag har tjej säger jag som det är, säger Inge.
Han har jobbat i krogbranschen i tio år och har aldrig upplevt ett restaurangäventyr som den som de råkade utför söndagen den 7 september. Besöket började bra.
– Vi blev först trevlig bemötta och fick menyerna och beställde två Cola eftersom restaurangen nyligen hade blivit av med sitt alkoholtillstånd. Det jag helst ville ha på menyn fanns inte, så jag fick beställa en räkcocktail. Vi åt sallad och jag ser att servitören kommer in och går till salladsbuffen och plockar saker från den till min förrätt. Rätten såg inte alls god ut och jag ville absolut inte äta den. Det såg ut som om de använde de absolut billigaste råvarorna som de kunnat hitta.
Sen kom varmrätten och den var lika dålig.
– Min oxfilé var fortfarande rå och kylskåpskall, den hade bara fått lite stekyta. Visst jag beställde den medium rare men den ska i alla fall vara någorlunda varm. Jag sa till min kille jag inte tänker äta detta utan jag tar det med köket efter att du har ätit upp. Mattias mat var helt ok.
När Mattias ätit upp så kommer servitrisen med notan. Inge säger att han inte tänker betala.
– Det är inte mitt problem säger hon och att jag fick prata med köksmästaren. Jag tog med min orörda tallrik ut till kocken och sa att jag absolut inte var nöjd med maten. Jag markerade att det fattades tryffel och gåslever som det stod i menyn. Kocken sa då att det är dyra råvaror och då svarade jag att det är falsk marknadsföring. Då skrek kocken ursinnigt högt ”din förbannade djävla bög”. Sedan sticker han iväg. De i personalen som står kvar skrattar åt oss, berättar Inge.
Kocken skrek så högt att det hördes ut över hela matsalen och hans pojkvän Mattias hörde ända ut i foajén.
– Efteråt bestämde vi oss för att vi skulle göra en polisanmälan. Hade han ropat djävla gäst eller idiot hade jag inte tagit det lika hårt, det är som om att jag inte får klaga för att jag är bög. Bara för att han stämplar mig som bög så är jag lika mycket människa för det, säger Inge.

Polisen var mycket snälla och tillmötesgående.
– Polisen blev chockad, han trodde inte någon kunde göra sådant. Jag tycker att man ska kunna polisanmäla sådant här. Kocken skrek ju förbannade ”djävla bög” och han var riktigt arrogant och elak. Jag har figurerat mycket i tidningar här i Växjö så han kanske visste vem jag är. Jag blir så förbannad och detta ska inte folk råka ut för.
QX ringer till restaurangen för en kommentar från kocken som säger;
– Killen betedde sig som en djävla idiot och klagade på maten. Jag orkade inte lyssna, för att jag inte hade tid med detta, så jag sa ”djävla bög”. Det är som att kalla en gäst för ”djävla fitta”.
Sen säger han argt:
– Be honom komma hit så ska jag ge honom en offentlig avsugning.