I Möllevångens galleria Leonard mellan Claesgatan och Bangatan visas Patrique Henriques film Juchitán queer paradise onsdag 17 september 15.00. Om en mexikansk stad där ett helgon lämnat efter sig en massa queera människor. Under hela ESF visas dessutom videokonstverk på Leonard.
Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska trubadur, krönikör och poet”, Maud Lindström uppträder torsdag 18.00 på Glassfabriken, Kristianstadsgatan 16, (inte att förväxla med Chokladfabriken på Bergsgatan i närheten). Glassfabriken har även andra queer/HBT/feministprogram under ESF.
På torsdagskvällen drar ett queerseminarium in på Leonard, eller snarare ett heterofilseminarium. Läsning av Christina Ouzounidis pjäs Heterofil. I panelen: Tiina Rosenberg, Christina Ouzounidis och Sandra Dahlén. 19.00.
Amfiteatern i Rosengård uppträder artisterna Åsa Bällsten torsdag 19.00 och Jan Hammarlund 21.00. Jan Hammarlund återkommer flera gånger under European Social Forum, bland annat i ett Brechtprogram på Ungdomens Hus (Norra Skolgatan) fredag 19.00 och på folkfesten i Pildammsparken på lördag.
Och torsdag 21.00-23.00 kan den som önskar uppsöka Möllevångsgruppen på Södra Parkgatan 27 för ett No Gender Party. Könssymboler som höga klackar, stringtrosor och behåar ska då skickas ”upp i luften för att bli av med dem”.
Fredagen bjuder på workshop i dragkingande 18.00 med Dragon KingsInstitutet, Norra Vallgatan 28, och workshop i queertango på gallerian Leonard 19.00 och musik med Elli Got a Gun på Chokladfabriken 21.15. Queer BasePanora har queerklubbkväll med bland annat Dragonkings, start 22.00.
På lördag är det teaterworkshop om sexualitets- och genusnormer på gallerian Leonard 17.00. Lucia Puenzos film XXY visas på Spegeln, Stortorget 19.00, följt av en diskussion om hur intersexualitet behandlas som en medicinsk fråga.

ESF i QX GayMap


Queer Base i QX GayMap