Sommaren 1993 hittades den 40-årige Eskilstunabon Göran Flink i sin bostad. Efter att ha varit på en fest blev han ihjälslagen. Flink hade gjort motstånd vilket gjorde att polisen kunde säkra blodspår liksom DNA och ett par svarta kinaskor som mördaren skall ha tappat i flykten.
Trots försök att hitta vittnet sa polisen till gaytidningen Reporter att man bara fått ”lite hjälp av allmänheten, av någon anledning.
– Möjligen kan det bero på att Flink levde ett ganska dolt liv och endast knöt tillfälliga kontakter, sa polisens talesman Börje Karlsson till Reporter.
Flink levde öppet som homosexuell gentemot familj och vänner men var, enligt polisen, ingen som ”torgförde” sin homosexualitet.
I Reporters oktobernummer, då mordet följs upp, säger polisen att man fått tips via Reporters läsare. Tips som ännu inte gett resultat.
– Vi ser dock positivt på möjligheterna att lösa mordet inom en snart framtid, sa kriminalinspektör Benny Ljungkvist.
Det var dock först när polisens ”Cold-case grupp” tog upp mordet för ca två år sedan som man ser ut att ha fått resultat,
En 44-årig man boende i Katrineholm har gripits, uppger Eskilstuna-kuriren. Totalt har polisen hört 1000 personer och det är en man som inte tidigare figurerat i utredningen som nu anhållits.