HBT-rörelsen Truth Wins OUT är idag starkt kritisk mot hur den öppet homosexuelle biskopen Gene Robinson behandlades i samband med att han höll den inledande bönen vid gårdagens installations-gala för Barack Obama vid Lincoln Memorial i Washington.
Efter att den evangelistiske pastorn Rick Warren inbjudits att leda bönen vid tisdagens installation av Barack Obama som president protesterade hbt-rörelsen högljutt. Rick Warren uppfattas som en anti-gayaktivist och idag genomfördes även en demonstration med ett hundratal deltagare utanför hans kyrka Saddleback i Lake Forest.
För att möta kritiken inbjöds Gene Robinson att leda bönen vid det stora arrangemanget i söndags. Men medan tisdagens installation direktsänds i nationell television, i Sverige i SVT, så visades söndagens installations-gala i den smalare kanalen HBO, i Sverige av TV8.
När det nu visat sig att HBO, eller som TV-kanalen säger arrangörerna av galan, redigerat bort Robinson och att det dessutom visat sig att få i den 400 000-hövdade publiken kunde höra Robinsons bön då mikrofonerna kom igång först mot slutet av hans läsning, har ”kompensationen” visat sig avsevärt tappa i betydelse.

Wayne Besen

– Vi uppmanar Team Obama att gå till botten med detta eftersom folk är perplexa och försöker förstå vad som hänt, säger Wayne Besen, generalsekreterare för Truth Wins OUT.
– Som vi ser det får Rick Warren prime time och Gene Robinson no time. Vi hoppas att installations-arrangörerna nu erbjuder Robinson en ny chans att framföra sina uttalanden på nationell television.
Truth Wins OUT arbetar med att ”avslöja anti-hbt-lögner” och inriktar sig på att motverka ”ex-gay-industrin” och att utbilda USA i hbt.frågor.

Läs även: Gene Robinson öppnade Obama-installationen

www.truthwinsout.org