Diskrimineringen kan ske i samhällets alla delar. På arbetsplatsen, fritidsaktiviteter och på kulturaktiviteter. En kulturaktivitet gemene man skulle anta vara fördomsfri är pridefestivaler. Även som värmländsk bög respektive skånsk homo trodde vi att pridefestivalen var fri från fördomar och diskriminering.
Men efter West Pride har den synen förändrats radikalt. Många indicier har lett till att slutresultatet blivit negativt.

Till att börja med så påstår sig West Pride vara politisk obunden organisation. Denna så kallade politiska obundenheten har kränkts konstant under hela arrangemanget. Åsa Romson, Gudrun Schyman och Mona Sahlin har fått mycket tid i rampljuset genom att få närvara på stora scenen i regnbågsparken. För att väga upp den ojämlika fördelningen av uppmärksamhet mellan blocken tillåts Folkpartiets Helene Odenljung närvara i en paneldiskussion. Att någon representant från Moderaterna skulle få närvara på stora scen är dock helt otänkbart.

Då skall betänkas att Öppna moderaters förbundsordförande Fredrik Saweståhl och riksdagsledamot Hans Rothenberg hade föreläsningar om viktiga HBT-frågor men förpassades långt ifrån festivalens centrum av arrangörerna. Kompetensen som finns inom Moderaterna tycks skrämma de så kallade politiskt obundna arrangörerna och därav bjuds inte Moderaterna in till paneldiskussioner.

Ett annat bevis för den ojämlika fördelningen av uppmärksamhet är invigningstalarna vid Prideparaden. En folkpartist, HBT-minister Erik Ullenhag, fick inledningstala tillsammans med representanter från F!, S, Mp och V. Både C och M hade representanter på plats men vi var inte välkomna att tala. Avslutningstalen innehöll samma ojämlika fördelning men då fick moderaternas kommunalråd Jonas Ransgård prata ensam från Alliansen.

Ett tips till West Pride; om ni menar allvar med er politiska obundenhet låt ingen politiker hålla tal utan låt istället HBT-aktivister hålla talen alternativt låt alla politiska partier ha en representant som talare.

Sen låter West Pride vänsterextrema autonoma organisationer närvara på Pride. Autonoma organisationer är en del av Prides kärna och skapar engagemang bland HBTQ-gruppens mångfald av individer. Problemet är att de extrema organisationerna kränker andra delar av Pridetåget.
I Prides namn skall inte gaypoliser, gaymilitärer, hbt-liberaler och Öppna moderater kränkas och hotas. Trots detta sker samma sak varje år på West Pride.
Den otrevliga stämningen förstärks genom att konferencieren och tidigare vänsterpartistiske riksdagsledamoten Tasso Stafilides börjar uppmana paraden att skrika kommunistiska slagord. Om inte de vänsterextrema organisationerna utesluts från West Pride bör inte Göteborg Stad vara West Prides huvudsponsor.

Göteborgs stad har en skyldighet att stå upp för demokratin och att motverka våldsbejakande organisationer. Om inte Göteborg stad som huvudsponsor tar sitt demokratiska ansvar kommer Öppna moderater ha svårt att kunna närvara på framtida West Pride-festivaler.
En intressant anekdot är att till exempel Spring Pride, Söderhamns Pride och Karlskrona Pride är grundade av moderater och där tillåts alla vara med på lika villkor. Bra modeller som West Prides styrelse borde kolla upp.

West Pride kränker liberala HBT-personer. Vi tillåts inte att närvara på samma villkor som andra HBT-personer. Denna exkludering är inte acceptabel. Pride firas för att celebrera individens rätt till frihet att leva det liv som hen var född till. Moderaterna är partiet som står upp för individens rätt att älska och för mångfalden i samhället. Låt oss bredda normerna och inkludera alla istället för att avskaffa normerna, utlösa anarki och låta en enväldig diktator ta över.
Om hen är vänsterextrem eller högerextrem spelar ingen roll, den enskilde HBT-personen kommer att vara förtryckt, det är både nazi-Tyskland och kommunistiska Sovjetunionen historiska bevis för.