RFSL Stockholms verksamhet är finansierad av projektmedel. Föreningen har stränga riktlinjer för hur pengarna ska brukas och förbinder sig att utföra specifika tjänster. Det generella verksamhetsbidraget, som är disponibelt för omprioritering, kommer från Stockholm stad och är på knappt en miljon kronor. Detta är 150 000 kronor mindre än organisationens lokalhyra. Paradoxalt nog är det Stockholm stad som kräver in hyran. Verksamhetsbidraget sänktes dessutom i år!
Enligt Organisations- och föreningsutskottets fördelning av verksamhetsbidrag till utomstående organisationer 2009 framstår Ömans uttalande i Vi i Vasastan den 9 februari om att vi är numer fyra på tillskottslistan som direkt felaktigt. RFSL Stockholm är i själva verket nummer tretton. Vidare hänvisar Öman till att RFSL Stockholm mottar lika mycket som Stockholms Stadsmission i stöd. I själva verket mottar Stadsmissionen 1,8 miljoner kronor mer än RFSL Stockholm i årligt verksamhetsbidrag. Vi tar avstånd från Ömans försök att ställa två ideella organisationers insatser mot varandra, och vi måste fråga var ni har fått era siffror ifrån? Utöver verksamhetsbidraget är allt annat av stöd till RFSL Stockholm projektmedel, och låsta medel till bland annat hiv-preventivt arbete.
Stadens hbt-satsning och ekonomiska tillskott för att motverka diskriminering på bakgrund av könsidentitet, könsuttryck och sexuell läggning är minimal. Det finns ingen övergripande strategi från staden, och det läggs heller inte pengar på att jobba långsiktigt för att motverka hot och diskriminering i skolan, inom vården, på arbetsplatsen eller på fritids. Det ordinarie fritidshänget och skolan är arenor där hbt-ungdom inte känner sig hemma. Istället känner de sig osynliga och upplever mobbning och hot. Det är därför Egalia existerar.
Regeringen har i december givit Ungdomsstyrelsen i uppdrag att analysera orsakerna till varför unga hbt-personer mår dåligt och ska dessutom sammanställa faktorer som stärker unga hbt-personers hälsa. I Stockholm finns redan en unik verksamhet inriktad på denna grupp, som nu riskerar att läggas ned. Detta skickar ut motsägelsefulla signaler. Kristersson, Öman och staden, ni har ett ansvar ni inte har tagit!