I hälsningen står bland annat: ”För 40 år sedan motsatte sig gäster och vänner till Stonewall Inn i New York City polisens trakasserier som blivit återkommande för lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner (LHBT). Ur detta motstånd föddes den amerikanska HBT-rörelsen. Under Pride-månaden minns vi händelserna i juni 1969 och förbinder oss att uppnå lika rättigheter inför lagen för HBT-amerikaner…”
”Min administration har ingått partnerskap med HBT-samhället för att leda en rad olika initiativ framåt. På internationell nivå har jag anslutit mig till strävandena inom FN att avkriminalisera homosexuella handlingar världen över, ge stöd till civila samlevnadslagar och federala rättigheter för HBT-par, förbjuda diskriminering inom arbetslivet, säkra rätten till adoption och få ett slut på den rådande ”Don’t Ask, Don’t Tell”-policyn på ett sätt som stärker vår försvarsmakt och nationella säkerhet. Vi måste även engagera oss i kampen mot HIV/AIDS-epidemin genom att såväl minska antalet hiv-infektioner som att försäkra omvårdnad och stöd till de människor som lever med HIV/AIDS över hela USA…”
”Under Pride-månaden uppmanar jag HBT-samhället, kongressen och det amerikanska folket att arbeta tillsammans för att verka för lika rättigheter, oberoende av sexuell orientering eller könsidentitet.”
Så nu vill jag, Barack Obama, President för Amerikas Förenta Stater, med kraft av den auktoritet som Konstitutionen och USAs lagar ger mig, härmed utlysa juni 2009 som en Pride-månad för lesbiska, homosexuella, bisexuella och transpersoner. Jag uppmanar det amerikanska folket att vända ryggen åt diskriminering och fördomar varhelst de finns.”