Inför årets Stockholm Pride har arrangörerna velat satsa brett, på artister som har ett ”kulturellt mervärde”. Ordföranden Claes Nyberg menar att de riktiga fixstjärnorna syns bäst i andra sammanhang och att det är temakvällar som är Prides styrka.

Och när festivalen idag presenterar sina artister är de tydligt att de hållit fast vid den tanken – bara lördagen saknar tema.

Onsdagen blir en tribute till Dusty Springfield, där bland andra Marit Bergman, Jill Johnson, Anna Maria Espinosa och Magnus Tingsek tolkar sina Dusty-favoriter.

Torsdagens schlagerkväll är som fastgjuten i Prideschemat. Artisterna hålls dock fortfarande hemliga. Det enda namnet som släppts hittills är isländskan Yohanna som fick en hel kontinents hjärta att värka med balladen Is it true på årets Melodifestival.

Fredagen blir som sagt en hyllning till det musikaliskt dekadenta 90-talet i regi av Anders Olsson, mannen bakom klubben the 90’s. Det senaste – och mest otippade – namnet är Petter som på 90-talet plöjde väg för svensk mainstreamhiphop med debutplattan Mitt sjätte sinne. Han får sällskap av E-Type, Meja, Pandora och Basic Element. Nostalgipepp!

Och så lördagen – Prides stora final. Här delar aktuella, underbara poptokan Miss Li scen med Marit Bergman som skrivit årets Pridelåt. Tillsammans med Marc Almond från Soft Cell, den enda större utländska akten på årets Stockholm Pride, är de de stora elefanterna på lördagens final och lär stampa runt ordentligt.


De spelar på Pride:








Yohanna
Rebecka Thörnqvist
Malena Lazio
Micke Grahn
Martina Edoff
Svante Drake
Anna Ploby
Sheri
Neo