Så greppa symaskinen och börja fila på din outfit. I juryn sitter bland andra Efti från Midi, Maxi& Efti som låg bakom klassiska sommarhiten ”Bad Bad Boys”. Petter Walleberg är en av initiativtagarna:
– Pride har ju alltmer börjat handla om olika ”Mr/ Miss Gay Sweden”-tävlingar, som fokuserar på vältränade kroppar. Tråkiga skönhetstävlingar helt enkelt. Efter Vogue-balen som vi författare till boken ”Bögjävlar” gjorde för två år sen, fick jag idén till en form av interaktiv klubb. Mums Mums har sedan starten handlat om att ta aktuella teman, skruva dem ett varv till och bjuda in folk att delta med sina egna tolkningar. Det här är helt enkelt en tolkning av skönhetstävlingar, som vänder upp och ner på hela grejen. Det roligaste av alla Miss Universum-moment är ju ”Swimwear” – så ”Bad Bad Beach 2009” är att plocka russinet ur Miss Universum-kakan så att säga.

Vad hoppas du se?
– Tänk dig att du får se ut hur du vill på stranden, hur skulle du se ut då? Det handlar inte om hur snygg du är – utan vi vill se nya kreativa tolkningar på begreppet badmode. Kan jag trycka ner min kagge i en crazy baddräkt så kan alla! Efti får hjälp av två hemliga beachbruttor att kora vinnaren i ”Bad Bad beach 2009” som får fina Mums Mums-priser. Det finns inga regler, bara du får oss att skratta, gråta, njuta eller bli kåta. Vi har redan fått in vår första tävlande, som ska klä sig som en oljeskadad mås!

Vad är ditt eget favvoplagg vid bad?
– Burkini!

Vad är det som gäller och hur anmäler man sig?
– Tävlingen är öppen för alla kön, sexualiteter och åldrar. Anmälan senast en dag innan till [email protected] Förutom tävlingen blir det en vild födelsedagsfest med diverse
överraskningar. Jag kan avslöja att kvällens första hundra gäster får en cd med musiken från vår legendariska musikal ”Fläskprivat – the musical.” Och alla som inte vågar tävla, kan dansa sig svettiga när Sanna Bråding kommer tillbaka till Mums Mums och spelar hångeldisco till tre på morgonen!