Vill du njuta Pride vid vattenbrynet är Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand det givna valet även denna Pridefestival. I år har Arto och Anders dessutom satsat extra på att fylla scenerna.
Redan i morgon, i samband med klubben Before, har man bjudit in nya dragshow-gruppen Dark Ladies. Klockan 21.00 står de på scen och den tjuvstartande Pridefesten börjar redan vid åtta.
För andra året kommer på tisdagen i Pride-veckan Alcazar till paviljongen med ett unplugged-uppträdande. Tisdagskvällen inleds även av ett mingel med företagarorganisationen Stockholm Gay Life, så räkna med mycket folk tisdag kväll.
Torsdag blir flatornas afton på paviljongen, även om alla självklart är välkomna. Lezziegirls Preparty innebär cocktail och ”tjejmys” som ackompanjeras av Cissi Ramsby. Prefekt start inför torsdagskvällens stora tjejfest på Aladdin.
Och ännu en tradition upprepas på fredagen när klezmerbandet Sternfall med sångaren Nils Harning får pråmen att gunga rejält.
Och så kronan på verket då Mälarpaviljongens Pridevecka avslutas med ”violindivan” Linda Lampenius soom klockan 16.00 står på scen. Dessutom kan man coola ner resten av dagen till Dj Marcus Ullmarkers chill & ambientmusik samtidigt som man kan ta en munsbit från grillen.
Enklast att röra sig mellan Pride Park och Mälarpaviljongen är buss 4, från och till Kungsträdgården och Sergels Torg är det smartast med T-bana gröna linjen till Fridhemsplan.