Ett klart måste är flathumorshowen Kyss min Plych på stora scen i Pride House. Förra året var det helt utsålt, kanske på grund av den toplesslapdance som ingick i showen. Nu är det helt nytt material som Moa Svan och Helena Sandström framför. De har ju under våren också gjort radiohumor i P3 under samma namn, och vann en omröstning om det roligaste programmet i Humorverkstan. Obs, endast en föreställning. 17.00 börjar den.

För den som är sugen på mer scengodis finns det åtminstone en teoretisk möjlighet att se premiären av Tre björnar och en utter – bögar är inte solidariska. Carl Olof Berg, Robert Fux, Farao Groth och Per Öhagen, plockar isär myter med mycket humor och allvar. Sång, dans och dragshow, och mycket ludet, vad jag förstår. Teater Scenario kl 18.00. Föreställning går även torsdag och fredag.

På kvällen samlas gräddan av homokulturfolket på Teater Tribunalen för att lära dig allt du bör veta om den kultur du förmodligen igår i. Niclas Ericsson samtalar med Roger Wilson om den uppmärksammade deckaren Familjehemligheter, som tar läsaren med till det dekadenta bög-Stockholm. Anna Maria Sörberg, som nyligen skrivit en bok om stigmatiseringen av hiv-männen, pratar queer journalistik och biträdande kulturchefen på Expressen, Johan Hilton pratar om homofiler på svenska scener. Han är aktuell genom att pjäsen No tears for Queers som har premiär i september, en förställning som är baserad på Hitltons prisbelönta bok med samma namn. Dörrarna öppnar kl 18.00.

Om jag sedan har ork, så lockar årets Queer Allstar – The Queer Sex Party på Kolingsborg. Tre danskgolv, drösvis med gränslösa personer en timmes lång föreställning med striptease, spoken word och livemusik. Spektakulärt!