Efter tolv års firande i den vid öknamn så kallade grusgropen flyttar parken till det stora gräsbelagda området utanför Sjöhistoriska Riksmuseet.

– Efter 23 år i Tantolunden känner vi att förnyelsen av vår festival ska fortsätta även när det gäller vårt äldsta festivalområde, säger Claes Nyberg, ordförande Stockholm Pride.

Nu är det alltså slut på dammiga skor, kanske blir det leriga skor och gräsfläckar istället med den nya platsen har många fördelar – området går att göra större och det går att göra en tydligare plats för stora konserter. Närheten till museer och grönområden gör det också möjligt att bredda programutbudet.

– Vi är mycket glada för att Stockholm Pride har valt att placera nästa års Pride Park hos oss. Det ligger i linje med vår strävan att etablera Museiparken som ett väl använt evenemangsområde i Stockholm, säger Gunnar Haeger, Slottsfogde Kungliga Djurgårdens Förvaltning.

Med anledning av flytten kommer även Prideparaden att gå en ny väg genom Stockholm nästa år. Enligt uppgifter till QX är Hornsgatan med i planeringen även när den nya paradvägen planeras.

Stockholm Pride firas 2010 mellan 26 juli och 1 augusti