Totalt deltog 482 bilder i Qruisers bildtävling Pridebilden 2009. Med 1462 röster och medelpoäng 3.9 tog XL-lingeri hem vinsten med bilden på deltagaren i Räddningstjänstens avdelning i årets Pride-parad i Stockholm.
Bilden är på Shatila Salami som arbetar i Räddningstjänsten Syd i Malmö och som uppmärksammats i svensk media tidigare när hon som 23-åring gjorde militärtjänst i slöja som flygsoldat och i dansk media efter att man i Danmark förbjudit en muslimsk kvinna som arbetar i danska hemvärnet att bära slöja.

På Qruiser har bilden skapat en het debatt med 124 kommentarer. Diskussionerna har rört förhållandet mellan muslimska, liksom religiösa traditioner i allmänhet, till hbt-världen och så om bilden i sig illustrerar Pride-firande. Och en mängd kommentarer om hur ”häftig” bilden är!
Trots den stundtals heta debatten har bilden hela tiden legat i topp i medlemsomröstningen och ytterligare en bild på Shatila på militärernas paradvagn hamnade till slut på hedervärda 14e plats av de 482 bilderna.

2:a plats
3:e plats

På andra plats med samma snittpoäng men med färre antal röster kom Xena-warriorprincess bild på en kvinna och en man med T-shirts med texten Hetero som bär på ett barn med en T-shirt med ett frågetecken.
På tredje plats hamnade Golden Ladies-ekipaget med en bild tagen av Kralle. Mixens bild på RFSL-sektionen i paraden ”Marching for those who can’t” kom på en fjärde plats. Femte pris knep Bamsemums med en bild från San Francisco-paraden. En sheriff med pojkvän och dotter går hand i hand!
Sjätte plats kom daniel-ones bild på. Ett kärleksfullt självporträtt med mamma framför en regnbågsflagga.
Vinnarna får Guldmedlemskap på ett år och etta dessutom en I-Pod Touch.

Grattis alla vinnare!

Vinnarna i Qruisers Pridebilden 2009

Alla bilder i Pridebilden 2009

Vinnare av Pridebild 08 korad