Den 20-23 maj blir det återigen Spring Pride i Eskilstuna. Förra året gick ett tusental personer med i paraden och det hölls en rad föreläsningar och fester som engagerade en stor del av Mälardalen.
I år är det kärleken som står i centrum och arrangörerna erbjuder nu giftassugna homopar att förlägga sin vigsel i samband med festligheterna på Fristadstorget den 22 maj.
Senast tre veckor innan festivalen måste stadshuset ha handlingarna färdiga och klara med hinderprövning hanterad och datumet den 22 maj bokat.
På Fristadstorget blir det riksdagsledamoten Fredrick Federley (c) som förrättar vigseln.
– Varför vi just har valt Federley är för att hela veckan och helgen går i giftastecken, förklarar en av medarrangörerna, Majsan Keller för QX.
Majsan är utöver att få ihop bröllopspar till Fristadstorget även engagerad i en T-dag (transgender) den 21 maj som hon sätter samman med Helen Svanberg.
Utöver T-dagen och bröllopen som hålls så utlovar Majsan att ”det blir en massa spännande saker” under festivalen.
För att göra just bröllopen extra festliga kommer Spring Pride att duka upp med blommor och dryck för paren, vännerna och alla Eskilstunabor.

Spring Pride-blogg

Efter att du klarat ut de legala praktikaliteterna så mejlar du Fredrick Federley för att boka in tid för vigsel. Gör det via [email protected].