Idag presenterade företagaren Rebecca Stork SpirngPrides och Landstinget Sörmlands satsning på en Transdag den 21 maj i Eskilstuna. Med pressmeddelande och samtal i TV4 med Malou von Sivers sätts transfrågor på agendan.
– Transdagen är en unik satsning, som ligger i linje med Landstinget Sörmlands HBT-arbete för allas rätt till en god hälsa, säger landstingsdirektör Karin Welin som samtidigt i pressmeddelandet kan visa upp en specialframtagen logotype med en regnbåge.

Rebecca Stork leder Transdagen under Spring Pride

– I Landstinget Sörmlands förslag till HBT-policy framhålls vikten av interna utbildningsinsatser för att förbättra bemötandet till bland annat transpersoner. Det är därför med stor glädje som vi välkomnar en Transdag, menar Fredrik Pettersson (S), ordförande för Landstinget Sörmlands HBT-politiska arbetsgrupp.

Transdagen har arbetats fram av Majsan Keller och projektledaren Helene Svanberg. En av föreläsarna är Rebecca Stork som tidigare i år uppmärksammades då sajten E24.se utsåg henne till en av Sveriges ”bråkigaste kvinnor” med motiveringen på den 23e plats hon placerades:
”Före detta manlig vd, FN-soldat och byggnadsingenjör som sedan två år tillbaka existerar som kvinna och en bättre kvinnlig pappa än hon var som far.
Nu är Rebecca vd för kunskapsföretaget Lectia, specialiserat på mångfalds- och jämställdhetsfrågor.”

SpirngPrides blogg på Qruiser