Den 7-11 juni är det Göteborgs tur att som den nästa största Pride-festivalen bjuda till nästan en veckas seminarier, kulturhändelser, regbågsmässor, parkhäng, parad och nattsudd!

Programmet för West Pride är släppt och det mest har även lagts in i QX GayMap. Hög tid alltså att surfa runt, kolla det som lockar dig, lägga upp schemat och om du bor på annan ort se till att hitta resa och boende.

Höjdpunkterna! Tveklöst kommer Regnbågsparken, dvs Bältespännarparken intill Avenyn, där Eli’s Corner sköter mat och dryckbiten, att locka många till häng. På scen kommer Cameron Jai att öppna festivalen på onsdagen och dela scen med legendariska homokampkämpen Jan Hammarlund och Göteborgs egen stolthet Christina Kjellsson som har med band till parkens stora scen.

På torsdagsnatten står Erik Toro och Mandy Rich på scen vid sjutiden och klockan 21 är det den 27-årige människorättsaktivisten och popartisten från Sápmi, Maxida Märaks tur att lyfta (scen)-taket.

Fredagskvällen i Regnbågsparken ägnas åt Burlesque och Drag. SLM bjuder in till fetisch-mingel och sedan hålls Drag- och Burlesque-galan följt av Sharday. Natten förlängs av festen på Världskulturmuseet där drag kombineras med voguing och wacking. Alyssa och Edwin levererar en attitydig fest som kommunicerar på engelska och har budskapet: The Revolution Ball: Fashion not FascistKolla in fantastiska filmen Kiki på Svtplay så fattar ni!

Efter lördagens regnbågsparad står Alice B på scen följt av amerikanska ”stjärnskottet” Johnathan Celestin, Oscar Zia och grand final med Linda Pira.

West Prides seminarieschema är såklart toklångt. Kolla in festivalens hemsida eller QX GayMap och spana runt för att hitta det som kan intressera dig. Seminarierna hålls huvudsakligen i ”regnbågskvarteret”, dvs runt Götaplatsen på andra änden av Avenyn.

Festschemat är hårt om en skall hinna med allt! Häng på BeeBar såklart. Onsdag fokus på parken och stora öppningsfesten på Bon Bon Bar. Torsdag blir det orientalisk fest på samma Bon Bon Bar i Hotel Post. Homan arrangerar och har DJ Rush från Egypten på plats för att sprida ”heta rytmer från Fjärran Östern”. Alternativt tar en sig till Haket där det är Underwearparty i SLM Göteborgs-regi, men öppet för alla kön och sexualiteter.

Förutom The Revolution Ball så hålls den stora flatfesten på fredag kväll på Bon Bon Bar, likt öppningsfesten är det Gunn Lundemo som satt ihop kalaset och lockar med L-Words Daniela Sea som DJ. På Henriksberg är det, numera traditionsenligt, The Way Out Night som slagit påsarna ihop med transpersons-föreningen FPES och bjuder in alla Pridefirare.

Trött efter paraden på lördag? Ta en power nap! För på kvällen ryker det rejält i Regnbågsparken där Gretas inleder sin nattafest med Linda Gold som tar över scenen efter Linda Pira. Efter midnatt gemensam vandring till Drottninggatan och Gretas lokaler.  Lördagsnattens fester är dessutom: Phesten 2.0, där förra årets succé upprepas. West Coast in Leather, SLM Göteborgs årliga storkalas med Dj KPaxian inrullad från Norge, Wish you where Queers fest och så Partiet som gör en spelning, kombo fest, på Sticky Fingers.

När alla utsocknes tagit, bil, båt, tåg eller flyg och lämnat den regnbågsskimrande staden, så blir det på söndag regnbågsdisco för de minsta och avslutningsbaluns i Regnbågsparken.

Kolla QX GayMap för festschemat under West Pride

Klart för start alltså! Göteborg 7-11 juni och innan dess: Bollnäs, Lund, Ånge, Bergshamra, Eskilstuna, Sala, Öckerö, Karlskrona, Söderhamn, Älmhult. Och för de som gillar det nordiska är det Joensuu, Bergen och Århus som kör innan West Pride och Tammerfors samtidigt. Kolla hela Pridelistan här.