Sedan i måndags har regnbågsflaggorna vajat i såväl Söderhamn som i Karlskrona och på lördag är det dags för Prideparaderna att gå genom de två städerna.

I Karlskorna startar paraden från Stumholmens badplats och under ledning av Dina Nah dansas det sedan fram till Stortorget. Årets parad leds av räddningstjänsten följt av Karlskrona Pride själva och sedan följer ytterligare 41 föranmälda avdelningar med allt från skolor, partier, fackförbund och myndigheter.
Redan fredag kväll blir det fest i Ungdomens hus och Gospel i Trefaldighetskyrkan och på söndagens avslutas årets Pride på ett numera traditionellt sätt, med RFSL Blekinges picknick i Hoglands Park.

Hela programmet hittar du på arrangörernas hemsida: länk via GayMap.

I Söderhamn där det i veckan varit en lång rad föreläsningar och debatter, bland annat med lokalpolitiker och i Pridesammanhang ovanligt nog även med Sverigedemokraterna på plats, och nu på lördag blir det parad genom centrala stan och sedan stor öppen Pridefest i Strykjärnsparken där Sonja Aldén och Shirley Clamp är huvudakterna som fortsätter natten ut på Arton.78 med bland annat Dj Bernhard och Pamela intågade från Stockholms gayklubbar.