Lördagen 31 juli klockan 13.00 går startskottet för årets Prideparad. Rutten är ny och går från Ringvägen-Zinkensväg, längs Hornsgatan, Slussen, Gamla Stan och Strandvägen bort till Djurgården och det nya festivalområdet vid Sjöhistoriska museet. För tredje året är det Robert Fux och Tasso Stafilidis som komenterar paraten, den här gången från Kungliga Dramatens balkong.

– De får förnyat förtroende eftersom de lyfte paraden förra året med sin kunskap, glädje och iver. Jag tycker att det är extra spännande att de står vid den delen av paradvägen som är ny för i år, säger Joachim Åberg, paradchef.

Förra året fick Robert Fux frågan om han, i egenskap av österrikare, inte kunde joddla fram namnen på de förbipasserande – något han tog fasta på.

– Jag ligger i hårdträning. Det låter förjävligt, men jag har rätt inställning och hoppas kunna bjuda på en tinnitusframkallande upplevelse.

Han är glad åt att få jobba med Tasso Stafilidis.

– Vi kompletterar varandra bra. Till skillnad från mig är Tasso inte ansiktsblind. Jag kan om jag har tur se att det kommer ett paradvagn, Tasso går ner på pornivå och känner igen alla sina gamla ragg.

Och som vanligt när Robert Fux är i farten är det svårt att inte undra vad han tänker ha på sig.

– Jag har inte bestämt mig än. Utmaningen blir att överträffa Dramaten, både i storlek och prakt. Jag har visserligen haft en bra sommar med mycket glass, så storleksmässigt är det nog lugnt. Jag är full av beundran för alla som går där i Prideparaden – mig skulle de få rulla fram.