Filip Filipek titulerar sig som Festivalgeneral. Det är han som styr skutan som i år var lite trögkörd då Stockholm och Malmös festivaler krockar med varandra för första gången.

– Vi är lite mer gräsrotsrörelse här nere. Det är inte som att hela Malmö försvinner upp till Stockholm Pride. Att festivalerna krockar kommer förhoppningsvis inte påverka oss så mycket. Men det har varit utmanande att få tag på artister och föreläsare på grund av det, säger Filip.

Bortfallet av artister och föreläsare gör att de satsar ännu mer på närproducerat.

– Vi har fått ta en annan vinkel istället för att förlita oss på samma gamla vanliga. Det har handlat om ett lokalt nytänk. Årets Pride är lite av ett experiment. Det kommer flera danska aktivister och föreningar som delar med sig av sina erfarenheter i ett Öresundsbaserat perspektiv. Vi har till exempel flera samtal om asexualitet med dansk expertis och en dragshow med enbart danska dragqueens.

Malmö Pride 2017 i QX GayMap

Programpunkter vi gillar!

Pride Park 4-6 augusti

     Fredagens invigningsceremoni med BWO sångaren Martin Rolinski, hiphop drottningen Iris Gold, Rhys, Death Team och 90-tals eurodance gruppen Basic Element.

     På lördagen fylls scenen med danska Dragqueens under ledning av Albin Ganovic.

     After-Parade på söndagen med Gabriel Fontana, vinnaren av Idol-revanschen

     På söndag blir det allsång i parken med Rikard Wolf, Loulou Lamotte, Andres Esteche, Linda Holberg och Mathias Holmgren.

Pride House 7-10 augusti Scandic Triangeln

     Live dragmakeup tutorial – 7 augusti.

     LGBT rights + Uganda med aktivisten Sam Opio – 7 augusti

     Myter och fördomar kring asexualitet – 8 augusti

     Lesbiskhet ur ett radikalfeministiskt perspektiv – 8 augusti

     Dejting – är rasifierad det nya svarta? – 9 augusti

     Våga Vara Drömmarna med Saga Becker – 9 augusti