Sedan Frigörelseveckans start 1977 har RFSL Stockholm delat ut positiva och negativa priser för att uppmärksamma hbt-politiska frågor under året som gått.
I år har föreningen valt att bjuda in deltagarna på Pride att påverka utgången och idag släppte Stockholmsavdelningen nomineringen till de tre bästa respektive de tre sämsta under året.
– Vi vill uppmärksamma våra hjältar men också de som inte visat hjältemod, säger Anna Söderström, ordförande för RFSL Stockholm. Genom sms-omröstningen hoppas vi samla in pengar till vår ungdomsverksamhet Egalia.

Du SMS-röstar genom att skicka RFSL och den du röstar på till nummer 72105. Samtalet kostar 15 kronor och trafikavgifter och överskottet går till Egalia.

Nominerade till regnbågspriset

Joakim Jonsson – för att han genom sitt utåtriktade arbete och öppenhet är en förebild för unga hiv-positiva. Genom föreläsningar över hela landet är han en stark kraft i kampen för att motverka stigmatisering och okunskap kring hiv.
sms:a ”RFSL Joakim Jonsson” till 72105

Kaliber i P1 – för att de i sitt reportage om religiösa ungdomsorganisationer riktar ljuset mot hur statliga bidrag används för verksamhet där allas lika värde inte respekteras.
sms:a ”RFSL Kaliber P1” till 72105

Värmland Pride – för att de visat stort mod och vilja när de trotsade hat och dödshot och arrangerade Pride med stor framgång för tredje året i rad. Debatten kring festivalen har fått samtliga partier i kommunfullmäktige utom Sverigedemokraterna att ställa sig bakom ett hbtq-vänligt Karlstad där alla får plats.
sms:a ”RFSL Värmland Pride” till 72105

Nominerade till Rosa tisteln

Maria Larsson – för att hon under fyra år som Sveriges folkhälsominister inte tagit initiativ till att Sverige ska följa UNAIDS rekommendationer gällande arbetet med hiv-prevention och hiv-positivas livsvillkor.
sms:a ”RFSL Maria Larsson” till 72105

Jimmie Åkesson – för att han som Sverigedemokraternas partiledare försöker använda hbt-gruppen i sin argumentation för att driva en rasistisk politik.
sms:a ”RFSL Jimmie Åkesson” till 72105

Världskulturmuseet i Göteborg – för att de stoppade Elisabeth Ohlsson Wallins fotoutställning om religiöst motiverat förtryck av hbt-personer.
sms:a ”RFSL Världskulturmuseet” till 72105