På kulturhuset finns, även årets övriga 51 veckor, avdelningen ”rum för barn”. Där har man samlat barnbibliotek, lekrum och skapandeverkstad, och där jobbar Livia.
– Man får välja mellan att måla med staffli eller göra något tredimensionellt, som idag när vi jobbar med stenar. Vi hjälper till med färger och instruktioner och sånt, men meningen är att förälder och barn ska komma hit och skapa tillsammans.
Att Stockholm Pride nu har intagit huset, har framför allt märkts genom att många familjer kommer från olika delar av landet och att hela kulturhuset fått mer liv, enligt Livia.
– Och imorgon (torsdag) stänger vi den vanliga skapandeverkstaden lite tidigare, för att klockan tre öppna en flaggverkstad för barn. Flaggan kommer att vara med i paraden på lördag.

I ”rum för barn” finns även sagoläsning under hela prideveckan, med författaren Anette Skåhlberg som läser sina barnböcker ”Kalle i klänning” och ”Kalle som lucia”.
– Det har varit jättefullt, både pridedeltagare och andra familjer som befinner sig på kulturhuset. Vuxna reagerar nog mer på det här med att kalle har klänning, men för barnen är det inte konstigt alls. Det kommer fram pojkar och säger ”precis som den här pojken så är jag med, för jag älskar klänning!”

Även på stan finns Pride Kids. På sjöhistoriska kan man pyssla med pirater, polismuseet har visningar för barn och i samband med att Pride Park öppnar börjar också Pride Kids Expressen gå från Sergels Torg till Pride Park. Pride Kids Expressen riktar sig till barn i vuxens sällskap och går två gånger om dagen.

Sagolikt Bokförlags böcker i QX Shop