Vem är du?
– Jag bor just nu i Stockholm men kommer från början från Skåne. Jag är arbetssökande men hoppas kunna börja plugga ekonomi i höst.
Hur kommer det sig att du var med i tävlingen?
– Jag blev tillfrågad och kände att det var ett bra tillfälle att visa att vi transsexuella finns. Och för att det var en kul grej såklart!
Vad hoppas du att du ska kunna göra för transsexuella under året?
– Jag hoppas kunna visa att vi är helt vanliga människor vi också. Att vi finns i samhället även fast vi sällan syns och uppmärksammas.
Har du någon förebild?
– Min kompis Vanessa Lopez, som också är transsexuell, är en stark människa som jag lärt mig väldigt mycket av. Hon är en fin förebild.
Vad är den största fördomen om transsexuella?
– Att folk inte vet vad det är att vara transsexuell. De tror att man är en bög i tjejkläder. Det bästa sättet att beskriva oss är med den slitna klyschan att man är född i fel kropp. Jag har alltid känt mig som en tjej i hjärtat men föddes av någon outgrundlig anledning i en manskropp. Många har en väldigt gammaldags syn på vad kön egentligen är. Det är så mycket mer än vad man har mellan benen. Jag har opererat mig men det var inte det ultimata målet, bara ett mål på vägen mot att bli den jag är.
Hur länge har du levt som kvinna?
– I tre år ungefär, och jag opererades bara för en och en halv månad sen. Så allt är relativt nytt just nu, och håller på att vänja mig (skrattar).
Är du singel?
– Ja.
Vad händer resten av veckan?
– Åh, jag vet inte. Jag ska bara försöka ha så kul som möjligt!