När Pride öppnar i Helsingborg på fredag är det första gången som Sveriges åttonde största stad får en helt egen festival. Och när det nu väl sker så blir det med hela kittet: Pride House har formell öppning på fredag klockan 17 med Aleksa Lundberg som invigningstalare och Chris Schenlaer som konferencier. Platsen är såklart Dunkers Kulturhus där det redan nu är riggat för att göra banderoller och onsdag kväll står Anna Jadéus på scen för en livekonsert. Pride House har på lördag Saga Becker på plats med en ”icke-binär Talkshow”och på söndag är det Queer frukost med filmvisning.

Lördagen blir den stora Pride-dagen i Helsingborg. Start vid 10 då Stadsparken förvandlas till en Pridepark med informations och försäljningsbord, musik levererad av Clarion som är officiellt Pridehotell, veganfika från Cykelbaren och massa annat som skapar stämning inför paraden med start 14.00. Paradslut vid dunkers kulturhus där Inga Tvivel är värdinna för showen.

Eftermiddag på Rebus kulturhus med fest och vernissage eller Regnbågsmässa i Mariakyrkan för de som inte får plats hos Saga Becker. Och så natten då! Självklart är det legendariska klubben Babylon som fixar festen.

För att hela paketet denna första fristående Pridehelgen i stan skall bli fulländad, så krävs en Pridelåt! Och det finns ju självklart.  Har du Spotify-konto kan du lyssna till den också! Soul/rock-gruppen Sterosouls har slagit ihop sig med dragshowgruppen The Bitches of Babylon och levererar låten Glow.

Om du inte har vägarna förbi Helsingborg men ändå känner ett kraftigt behov av Pride-paraderande, så är det parad i Kalmar, Karlstad och Halmstad nu till helgen.

Vi passar på att tipsa om att QX Shop har kampanj fram till och med söndag: 30% rabatt på flaggor, paraplyer, märken, armband etc etc som är framtagna av QX Shop själva. Bunkra!