I år ligger Regnbågsfestivalens centrum på Kvarnby Folkhögskolas Röda Huset på Industrigatan som görs om till Regnbågshuset. Där kommer en rad seminarier för såväl vuxna som workshops i HaBiTat Q:s regi för ungdomar 13-25 år att arrangeras. På kvällarna blir det uppträdanden och i Regnbågshuset hålls ett café öppet hela dagen och en Manga-utställning hänger hela festivalen.
För de som vill variera sig så håller vegan och vegetariska restaurangen Balthazar på Claesgatan öppet mellan 11-01 som Festivalpub.
SLM är aktiva under Regnbågsfestivalen och öppnar på onsdagen med en nakenfest. följt av Öppet hus med loppmarknad på torsdagen, en NUF-kväll på fredagen, dvs en kväll i underkläder och så på lördagen en DJ-kväll.
Den europeiska transkonferensen håller hus på Malmö Universitet i Västra Hamnen så det kan bli svårt för Regnbågshusets besökare att ”krocka” med transkonferensens. Men på lördag lär det blir stor gemensam samling såväl vid paraden som startar på Stortorget och går till Folkets Park där det blir festligheter. Och på lördagens fest på Chokladfabriken där Regnbågsfestivalens och Transkonferensens besökare strålar samman.
På söndagen avslutas festivalen bland annat med brunch och med en Regnbågsmässa, ”Jesus – a love story” i S:t Matteuskyrkan. Svenska kyrkan har dessutom en rad aktiviteter på Kraftstationen.
Wonk som brukar ha en stor avslutningsfest är detta år inte med i själva programmet. Men festivalen uppmärksammas såklart av stans festarrangör nummer ett .Joe.
På onsdagens G-Bar, fredagens Pour les Pédés och lördagens Wonk lär det denna vecka bli extra hög stämning, inte minst för att alla ställena ligger nära transkonferensens center!


Luxaria talar på europeisk transkonferens