Vad känner du om att det blir två andra underklädsfester i år?
– Det finns bara en riktig Underklädesfesten. När jag började göra den för tio år sedan fanns inget liknande, och från att ha börjat som en svartklubb har den blivit en av de absolut populäraste festerna under Pride. Folk reser hit från hela världen för den här blandningen av alla olika sexualiteter, könstillhörigheter, utseenden och kroppar som dansar i enbart underkläderna! I år har det visat sig att flera försöker härma konceptet. Sånt händer ju när något är väldigt omtyckt. Men ingen kan imitera den speciella magi, publik och musik som gör Underklädesfesten så älskad. Det här är originalet – glöm kopiorna!

Berätta om Mums mums 10 årsjubileum, vad hittar Pianotransan på i år?
Mums Mums fyller tio år och det firar vi med en konfettibomb av klassisk house- och discomusik och experimentell dragshow. Under kvällen samlas alla våra populäraste dragqueens, internationella dj’s och gäster som gjort dessa tio år så magiska. Vår stjärna Pianotransan kommer tolka klassiska pophits live på sång och piano backad av en gospelkör! Det får inte missas!

Hur många Rainbow Riots-gäster har du under veckan och känner du att ditt projekt fått genomslag nu när det gått ett par år?
– Jag har grundat organisationen Rainbow Riots som kämpar för hbt-rättigheter världen över, och under EuroPride i Göteborg kommer mina medarbetare från Uganda och Jamaica över och vi ska uppträda med vår musik på stora scenen. Sedan jag startade Rainbow Riots har det hänt jättemycket! Vi har varit i livsfarliga situationer i Uganda och hyllats av världsledande medier som BBC. Det kommer meddelanden i min inbox varje dag från hbt-personer från hela världen som tackar för att vi ger dem hopp. Det är en fantastisk resa och än är den inte slut! Det växer hela tiden, vilket är fantastiskt!

Vad ser du själv mest fram emot?
– Allt kommer bli kul! Men det blir extra speciellt nu på fredag den 3:e, eftersom jag ordnar ett cocktailparty på Vassa Eggen för att hjälpa utsatta hbt-personer i Uganda. Det går att buda på konst som vi i Rainbow Riots gjort i Uganda. Man kan också boka middag där hela veckan, och intäkterna går till vårt arbete i Uganda. Samtidigt som man firar Pride kan man alltså hjälpa våra utsatta hbt-bröder och systrar. Kom och bidra till kampen för en värld med frihet, kärlek och jämlikhet för alla!