11:e oktober är det den internationella ”Komma ut”-dagen och då kör även Regnbågshelgen igång. Bland annat med skådespelaren och musikalartistens monolog ”Komma ut”.
– Ingen är född till homofob, men alla kan botas från det med kärlek, kunskap och humor sa Oskar Sternulf för ett tag sen i en intervju på Ragnbågsankans hemsida.

Humor blir det garanterat på kvällsshowen lördagen den 13:e oktober. En show i två akter där stå-uppkomikerna Pernilla Hammargren och Jamie MacDonald uppträder. Inträdet till showen är fritt så om man befinner sej i Helsingfors är det lördagens ”måste-evenemang”.

Pernilla har gjort succé i Sverige bland annat med sin soloshow ”Dykes on sparkbikes” och på olika pridefestivaler runt om i landet. Nu är det dags för Finland att se hennes ståupp och skruvade humor.

Jamie har beskrivit sej själv som ”transgender, gay, kinky – and worst of all Canadian”. Han är kanadensaren som vid 35-års ålder korrigerade kön och numera bor i Helsingfors. Det tog honom flera år att vänja sej vid tanken på att vara man men nu gör han succé med att berätta om sina upplevelser att vara transperson och dessutom ganska så kinky.

Pernilla kommer att uppträda på svenska, Jamie på engelska och för att riktigt krångla till saker i det två-språkiga landet Finland kommer även den svenskspråkiga improteatern Stjärnfall stå på scen. Med improvisation vet man aldrig vad som händer så en låt eller en scen kanske plötsligt är på nonsens-språk.

The Friends of Dorothy
Dessutom kommer a capella-gruppen ”The Friends of Dorothy” vars attityd är poetisk punk och som i sina låtar valt olika minoritetsspråk.

Garanterat är att kvällen blir unik och QX är även samarbetspartner så under förminglet och i pausen finns chansen att man vinner något från QX-shop. Att vinna ett lotteri är dock inte det viktigaste. Det är istället mysig gemenskap.