En av världens mest nordliga (?) Pridefestivaler arrangerar med start nu på torsdag i Piteå. RFSL Ungdom står bakom arrangemanget som också startar med en chillout-ungdomsfest i RFSL-lokalen Polstjärnan. Dragon Ladies och Störningsjouren underhåller och medlemskap i RFSL eller ungdomsförbundet krävs alternativt att man anmäler sig i förväg.
På fredag blir det Pridefest med Michelle Cristall och Yun som visar Drag och dessutom utannonseras medverkan av High Heel Jenny och Divinity. Festen som hålls på Piteå stadshotell är drogfri och öppen för alla oavsett ålder.
På lördag inleds dagen tidigt med att RFSLs vice förbundsordförande Christian Antoni Möllerop har en föreläsning om äldre hbt-personers situation. Därefter är det samling till parad från Bio 3. Vid paraden talar riksdagsledamot Hanna Bergstedt (s), förbundsordföranden i RFSL Ungdom Emelie Mire Åsell och Christian Antoni Möllerop.
Paraden avslutas med lunch och underhållning i RFSLs lokaler följt av en presentation av RFSLs normkritiska metodmaterial.
På kvällen står dragshowgruppen Diamond Dogs på Piteå stadshotells scen då en Pridefest för alla över 18 år arrangeras.
Söndagen avslutar Pridefirandet med filmvisning från 09.00 på morgonen.
Näst i tur april och maj med Pridefirande i Norden är i tur och ordning Transträffen i Båstad, Norrköping Pride, Homodagene i Bergen och SpringPride i Eskilstuna.


Gay Pride i Sao Paulo 25 maj 2008

Gaymap listar Pride-festivaler

[ingress]Nu kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]