Årets tema för Norrköping Pride är ”Öppna rum” och det är något arrangörerna lyckats med i år. Festivalens hjärtan är Arbetets museum och Kulturhuset där det blir en radda seminarier under fredagen och lördagen. Här kan man bland annat lyssna till författarinnan Birgitta Stenberg, författaren och religionsvetaren Mattias Gardell liksom konstnären Sahar Burhan och den intersektionella aktivisten Sahar Mosleh,.
Det blir musik, film, teater och det blir debatter och på lördagen är det en hel dag av konstprojekt och performance på Verkstaden.
Norrköping Pride invigs på fredagskvällen av talespersonen Desireé Ljungcrantz följt av tal från landshövdingen Elisabeth Nilsson, RFSLs Ulrika Westerlund, debattören Inti Chavez Perez, och dramatikern Nasim Aghili. Efter invigningen blir det fest till elva på kvällen som följs av en manifestation på temat ”Ta natten tillbaks”.
Queerandet av de öppna rummen, de vill säga Norrköpings gator, sköts under festivalen av det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget. Exakt vad de gör får de som befinner sig på stan uppleva ”överallt” under lördagen.
Svenska kyrkan öppnar för regnbågsförskola på lördag och på fredagen är det en Pridemässa i Hedvig kyrka.
På lördag mellan 21-01 är de så avslutningsfest med Royal Cunt/Karolina Bång och DJs. ”Kom och dansa fram revolutionen eller njut av en kväll i en normfri zon!”, utropar Norrköping Pride och hoppas att nya planer för framtiden dessutom skall smidas.


Ladda ner Norrköping Prides program för 2011