Århus borgmästare Nicolai Wammen öppnar på fredag Versatility – Aarhus Homofestival. En festival som arrangörerna utsett till ”Skandinaviens första Homofestival”.
– Vi är stolta och glada över att borgmästaren vill delta i arrangemanget och det är även viktigt för oss att Århus Kommun backar upp vårt initiativ, säger festivalchefen May-Britt Mølgaard Hansen i ett pressmeddelande.
Redan på torsdag öppnar dock festivalområdet VersaSquare vid Ridhuset i centrala Århus. Huvudnumret för kvällen blir hemmasönerna Cark North som håller en rockkonsert inne på Ridhuset.
På lördag delas Versatility-priset ut till organisationen Muskelsvindfonden som arbetar för personer med muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi.
– Få organisationer har på ett sådant bra sätt förmått att skapa ett folkligt stöd för en svår fråga och samtidigt visat ett socialt ansvar med sitt budskap: ”plats för olikheter”, förklarar Mølgaard Hansen valet av pristagare,
Efter att priset delats ut hålls Nordeuropas största dragshow: ”Queen of the Night.
Alla kvällar under festivalen är det extra stor fest på G-Bar och en lång rad restauranger och barer i stan ställer sig bakom initiativet genom att erbjuda festivalbesökare rabatter.