Med fast handslag och intensiva blå ögon hälsar han på mig på caféet i Greenwich Village där vi bestämt träff. Han har precis avslutat ännu ett gympass med en av sina kunder. Johan är 33 år och jobbar som personlig tränare med över 30 kundtimmar i veckan.

– Det föll sig naturligt eftersom jag tränat i hela mitt liv och spelat elitbasket hemma i Sverige i många år. Dessutom har jag alltid jobbat med personlig träning vid sidan. När jag kom till New York fick jag snabbt kunder tack vare mitt Instagram och sen har det rullat på.

Berätta hur kom det sig att du flyttade hit?

– Kärleken, säger han och ler brett. Jag träffade Julio på en app när jag bodde i Norge. Han bodde i New York och vi chattade till och från i över ett år. Sen bestämde jag mig för att åka och hälsa på honom en helg och sen var det kört, säger han och skrattar.

Johan åkte hem till Oslo, sa upp sig från jobbet på Redbull, sålde lägenheten och flyttade in till Julio i New York.

– Jag gick all in, jag tänkte att det värsta som kan hända är att jag får flytta hem till Skandinavien igen, Det var 2,5 år sedan och idag är killarna gifta.

– Vi förlovade oss rätt snabbt och sen gifte vi oss här i New York. Det var en rätt liten tillställning med några vänner bara. Det stora bröllopet har vi sagt blir i Europa om ett par år.

Julio är från Ecuador men är uppväxt i New York. Hans släkt har tagit emot Johan med öppna famnen.

– Ja jag har verkligen fått en ny familj här.

Idag bor killarna i en lägenhet på Upper East Side, de har en fransk bulldog och nästa vecka kommer de att bli hussar till ytterligare en liten hund.

Upper East är lite lugnare kvarter på Manhattan – och avsevärt mycket billigare.

Och så är det mer konservativt.

– Ja, det finns några äldre människor i huset som inte hälsar på oss. Men jag vet inte, de kanske inte hälsar på de andra heller.

Hur trivs du i New York?

– Fantastiskt, jag har det så bra här. Här finns allt. Och det är ju Pride här varje dag, säger han och skrattar.

Just nu är det World Pride i New York, invigningen hålls idag och fyra miljoner människor väntas till Manhattan under dessa dagar.

– Varenda butik och varenda hus bär regnbågsflaggor. Det är otroligt, säger han.

Men själv kommer han vänta till helgen innan han tar del av Priden.

– Ja, vi får kompisar över från Florida så lördag och söndag kommer vi vara med på Pride. Framför allt på söndagen då det är parad och en enorm fest i Brooklyn med 10 000 bögar på en utomhusklubb. Det är utsålt sen länge.

10 000 bögar i bar överkropp gissar jag, hoppas det inte regnar…

– Haha, det spelar nog ingen roll, har de tränat hela våren så spelar det nog ingen roll om det regnar eller är kallt, tröjorna åker nog av ändå (skrattar).

Du är ju stor som ett hus, ändå äter du knappt under dagen har jag förstått?

– Jorå, jag äter en hel del, men bara mellan 14-18. Då försöker jag få till tre mål mat. Men inga kolhydrater alls. Sen fastar jag resten av tiden. Det kallas Keto-metoden och passar mig perfekt och jag får grymt bra resultat.

Nu hade ju du pojkvän när du flyttade hit men hur tror du det är att dejta i den här stan?

– Hade jag blivit singel hade jag flyttat härifrån, säger han halvt på skämt, halvt på allvar. Det är otroligt svårt, utbudet är så stort att alla är på jakt efter något bättre. Alla tror att gräset är lite grönare på andra sidan, det finns alltid någon snyggare och bättre runt hörnet så ingen vågar stanna upp och satsa på ett förhållande. Det är svårt. Jag har flera vänner, superbra och fina killar, som varit singlar i flera år för ingen de träffar vill binda sig.

Är det svårt att få vänner här?

– Både ja och nej, amerikanare har ju ett annat sätt. Det enkelt att lära känna folk men svårare att få vänner på samma sätt som hemma. Jag kan sakna den svenska mentaliteten. Att man menar det man säger. Det ärliga.

Saknar du inte din familj och dina vänner hemma i Sverige?

– Jo, verkligen. Men när man bor i New York så kommer folk och hälsar på. I Oslo var det aldrig nån som ville komma och hälsa på mig, men hit kommer de 3-4 gånger om året så jag förstår att det är jag som lockar. (skrattar).

Hur ser du på framtiden?

– Vi vill ha familj och barn. Så jag och Julio har satt igång hela den processen med surrogat. Det tar ju tid och kostar en hel del. Men det är något vi verkligen vill. Och vi känner många gaypar som har barn och vissa av deras barn är redan i tonåren, det är inspirerande att se dem.

Det låter som du kommer bli kvar här.

– Absolut, jag kommer inte flytta hem igen. Nu är New York hemma.