Martin Edlund, också känd under namnet ”Mingel-Martin”, är i Pridetider extra upptagen. I kväll kickar han tillsammans med flera regnbågsprofiler igång firandet av Stockholm Pride på Clarion Hotel i Stockholm, hotellet som också huserar Pridehouse.
Berätta, vad händer i kväll?
– För tredje året i rad kör vi en invigningsfest för att starta veckan med en färgglad brakfest med gratis entré dit alla är välkomna. Tidigare har vi gjort det som en inofficiell invigning men i år gör vi den officiell tillsammans med Gunn Lundemo och Stockholm Pride. På scen kommer vi ha spännande gäster som ger sina tips om allt som händer under veckan och live under kvällen kommer vi kunna se  Kamferdrops, Daniel Mauricio (årets Pridelåt) Evelina Olsen (Årets Pridelåt 2016), Stockholms Gaykör och Imaa Queen. Även Mariette finns på plats och berättar mer om sin öl Love beats, och kanske kommer hon även bjuda på en överraskning under kvällen. Dessutom blir det tre dj:s: Dj Judy K, QX-Ronny och Gunn Lundemo.

Du har gjort detta med Clarion två gånger förut, och i år är det dessutom Pridehouse, är det verkligen så HBTQ-vänligt där?
– Nordic Choice som Clarion-kedjan tillhör ägs av den karismatiske Petter Stordalen och för han är det självklart att aktivt arbeta för mångfald och allas lika värde. Hela Nordic Choice går sen en tid tillbaka under parollen ”room for all” och med Pride House och allt övrigt engegamang vill vi visa att vi med hjärtat gör namn för vår slogan.

Så, blir det dans? Och visst finns det ett latinohett matställe där?
– Jaaa, om det blir! Vi sätter ribban högt med de tre nämnda Dj:sen och vi gör en takeover på vår sydamerikanska restaurang Eatery Social och där det finns underbar mat. Så vill ni käka middag rekommenderar jag att boka bord. 

Är det både ute och inne?
– Jajamen. För att få med hela Skanstull på festligheterna så startar vi på vår uteservering precis vid entrén med Imaa Queen, DJ Judy K och mig. Sen fortsätter vi precis innanför och gör en takeover av entrén, Eatery Social och baren Vatos!

Vad ser du själv fram emot under Pride?
– Mixen av alla fantastiska människor, alla roliga happenings och all kärlek. Förutom vår invigning ser jag mest fram emot den legendariska schlagertorsdagen i parken, den är ett måste. I samband med den gör jag också en stor schlagerefterfest på Patricia som ska bli jättekul, det får ni heller inte missa. Vi kör gratisbussar direkt från parken och kör schlager all over the place på båten med bland andra Jessica Andersson, Babsan och Mathias Holmgren.