I morgon startar Stockholm Rainbow Weekend, gratisfestivalen som firar regnbåge mitt i Kungsträdgården. Navid Kabiri är mannen bakom festivalinititativet. Under torsdagen uppträder Netta Barzilai, Günther, Luca Hänni, Mange Schmidt & Miss Inga, LaGaylia Frasier, Alexander Strandell, Keyra, Soulfood och så dj:ar Leo B och så blir det en het modevisning med Cum Fashion Show. Dessutom draginstitutionen Wigstockholm kl 20-21! Lördagen kickar igång 12 med Let´s Dance-bekanta Jasmine & Aaron, High15 och Målbrottet, kl 16 uppträder Linda Bengtzing kl 16 och sen blir det Mathias Holmgren, Nordic Sonar, Juliander, Mandy Rich, Soulfood, Therese Granqvist/Drömhus, Lina Hedlund & Tamta. Plus stans dragelit med Admira Thunderpussy, Madame Heinz, Imaa Queen, Henrik J, Nikka Moore och Miss Vanity plus Leo B.

Hallå Navid, nu är det snart dags för Stockholm Rainbow Weekend! Bortsett från scenprogrammet, vad kan man göra i Kungsträdgården?
– Det finns förutom den grymma underhållningen på scenen ett antal utställare och flera restauranger och foodtrucks. Vi vill skapa ett mysigt häng och mötesplats där folk kan hänga och planera dagen med alla sina kompisar.

 Vi vet nu vilka artister som uppträder, blir det några överraskningar?
– Inga överraskningar, det är så 1990! (skrattar)

 Du ordnar flera fester under veckan också, hur hinner du med allt?
Jag har en hemlig tvilling som ingen vet om, haha. Han kommer att hålla ordning på torsdagskvällen på klubb Backdoor där den årliga schalagerefterfesten hålls när parken har stängt. På fredag och lördag håller han till på Berns i vanlig ordning. Där är det två megastora fester och vi har hela Berns-huset till vårt förfogande. Han kommer med andra ord att att få springa mycket!

 Kommer ni att delta i paraden också?
Nej inte i år men vi satsar nog rejält på paraden nästa gång.

 Du har fått in flera samarbetspartnerns, varför tror du att de valde att supporta SRW?
Jag tror det är för att vi valt att profilera oss mer som en öppen plats för alla. Folk kommer och går på ett annat sätt och det ger en större mångfald och även fler nyfikna människor.

 Pride Park är ju lite av en fredad zon medan du har öppet, hur är det med säkerheten? Är det inhägnat på något sätt hos er?
– Ja det är inhägnat, både serveringsområdet samt själva festivalområdet. Det finns gott om ordningsvakter på plats och vi har en mycket bra dialog med polisen och vår säkerhetsfirma som är proffs på mycket stora event. Vi ska sätta upp tydliga skyltar vid ingångarna att här bemöter vi varandra med kärlek och respekt. Efter paraden på lördag kan det vara bra att veta att vi inte kommer tillåta plakat eller skyltar med budskap på, så lämna dessa innan ni kommer till Kungsan och ta istället med er alla regnbågsflaggor ni har!

Varför valde du att lägga detta denna vecka just när det är Stockholm Pride och inte en annan vecka?
– Vi tror att många inte har råd att åka till Stockholm fler gånger eller stanna i stan i flera veckor, eller för den delen köpa biljett till fler festivaler. De som försökt tidigare har inte lyckats så bra. Tanken med Prideveckan är att hela stan ska fyllas med regnbågsflaggor och ju större utbudet är, ju fler kommer och hittar sin plats. Eftersom vi dessutom är gratis och öppen för alla skapar vi ett komplement som tidigare inte funnits, och skapar en plats för alla, inte bara de som har råd med en biljett. Tyvärr sker många av de över 200 event under Pride i Stockholm samtidigt, men ingen kommer missa att det är Regnbågsfestival i hela stan.