Klockan 12.00 samlas Linköpingsborna för att hylla kärleken i en parad arrangerad i regnbågens tecken av RFSL.
”Vår intention är att Kärleksparaden skall vara en folkfest för alla”, skriver arrangörerna och ökar feststämningen genom dansare och orkester.
Efter paraden blir det tal på Lilla torget. Här kan man höra Göran Stanton från Gaypoliserna, riksdagsledamoten och partiledarkandidaten Hans Linde (v), kommunalrådet Carina Boberg (fp), RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund och landshövdingen Elisabeth Nilsson. Dessutom blir det dansföreställning av elever från Anders Ljungstedts gymnasium och så kommer paradorkestern från Kulturskolan att medverka.
Efter torgfesten är det öppet hus hos RFSL där det blir konstauktion med Boberg och Linde som auktionsförrättare. Godbitarna kommer från föreningens arkiv.
Ulrika Westerlund föreläser och så visas det film i Elsas Hus i arrangemang av RFSL Ungdom Sydost.
Och för att kärleken riktigt skall få möjlighet att bli och kanske till och med materialiseras så blir det fest på Joy mellan 22-03 med Dj Lena och livefranträdande av Jenny Lindberg & Company.
[image id="89521" align="right"]

Gaymap listar Pride-festivaler

[ingress]Nu kan du enkelt hitta Pride-festivalerna runt om i världen. Genom en egen sida på QX GayMap listas i datumordning när och var Pride firas.[/ingress]