När Babsan blev stoppad av en vakt på väg hem från en show på sommarens Stockholm Pride krävde hon en ursäkt för att fortsätta uppträda under festivalen. Pride agerade och expressbudade en stor blombukett hem till Babsan – ”kosta vad det kosta vill”.

– Det var rosor, rosa blomster, åh, det var en så vacker bukett, sade Babsan till Expressen.

Men floristerna Caisa Littorin och Kelli Kader som betalade kalaset fick ingen ersättning, varken för den buketten eller de andra som de varje dag levererade till festivalens artister.

När de skickade den redan rabatterade fakturan blev Prides svar att 15 procent av de återstående beloppet kunde betalas.

– Det var en förolämpning. Då kan de lika gärna konka. Jag blir så arg, säger Caisa Littorin.

Enligt Caisa Littorin rör det sig om 20 000 kronor i uteblivna intäkter. Hon liknar det vid att någon ska ha gått in i deras nystartade blombutik Grow by Kelli & Caisa och rensat den på varje växt och kruka.

– Det är ett helt ekologiskt sortiment som gått förlorat. Nu får vi vända på varje krona.

Hur kom det sig att ni började samarbeta med Stockholm Pride?
– Några från styrelsen kom in hit och frågade om vi kunde sponsra dem med blommor. Eftersom vi är nystartade och bara har två anställda hade vi inte resurser till det, men vi erbjöd dem 30 procent rabatt. Vi har ingen koppling till festivalen, men är en gayvänlig butik och alla kunder är viktiga kunder.

Det beslutet ångrar de idag. Förutom de oersatta utläggen för blommor har Caisa Littorin och Kelli Kader behövt stänga butiken i omgångar för att leverera buketterna backstage.

– Ett lass med bilen om dagen blev det och en dag stängde vi helt. Och det under sommaren, vår tuffaste period.

Stockholm Prides ordförande Pär Wiktorsson sade igår tisdag till qx.se att man från festivalens håll inte vill kommentera enskilda uppgörelser, men att styrelsen gör ”allt vi kan för att hantera leverantörerna som grupp på bästa sätt.

– Jag är glad för de som går med på uppgörelsen och inser situationens allvar och att vi inte kan betala fullt ut. Jag är väldigt tacksam att det finns de som stryker sina fordringar helt för att stötta oss, samtidigt har jag förståelse för de som inte kan stryka sina fordringar, säger Pär Wiktorsson.

Artistbolag säger nej till Pride-uppgörelse