Stockholm Rainbow Weekend hölls i Kungsträdgården i augusti förra året, samma helg som Stockholm Pride intog huvudstaden. Stockholm Rainbow Weekend var en gratisfestival under två dagar och på scenen i Kungsan uppträdde bland andra israeliska Netta, Linda Bengtzing och Lina Hedlund. Men nu ställer arrangören Navid Kabiri in årets festival, anledningen är coronaviruset.
Med hänvisning till beslut från Regeringen och rekommendation från Folkhälsomyndigheten har vi tagit beslutet att ställa in årets planerade Rainbow Weekend i Kungsträdgården”, står det i pressmeddelandet som skickades ut igår.
Navid, du ställer in Stockholm Rainbow Weekend i augusti, berätta.
– Ja, vi är ju en gratisfestival och är beroende av våra samarbetspartners. Men nu ser vi utvecklingen med nedskärningar och indragna medel, så det bli svårt för oss att klara alla utgifter som krävs för att hålla festivalen öppen utan deras hjälp. Säkerheten för gäster, artister och personal är en annan oro som vi ser väldigt allvarligt på.
Men du hade bestämt dig för att arrangera Stockholm Rainbow Weekend i år också?
– Absolut, vi hade planer på att köra för andra året i rad.
Hur långt hade du kommit i arbetet, hade du redan bokat artister och fått in sponsorer?
Vi har haft en dialog med samarbetspartner och sponsorer redan från förra året efter festivalen med planer för 2020, men inga artister var bokade dock.
Kommer Stockholm Rainbow Weekend tillbaka nästa år?
– Ja, nu samlar vi krafterna inför 2021 och lovar en comeback utan dess like, säger Navid.