I år är det digitalt som gäller när Pride firas. Så var du än befinner dig kan du surfa runt mellan olika sändningar från de festivaler som pågår.

Under måndagen kom Helsingborg Pride ut med sitt program den 31 juli till 1 augusti. Av det som redan nu kan presenteras märks ett panelsamtal om HBTQ på arbetsplatsen som leds av Marika Carlsson. Det blir ett live-framträdande av den amerikanska drag-stjärnan Peppermint och hela festivalen avslutas med ett framträdande från Helsingborg av The Mamas. The Mamas konsert sänds från den scen som byggts upp i samband med HX-festivalen som pågår samma helg i digitalt format..

Stella Scott föreläser om lesbiska kvinnor i historien. Elias Sadaq framför egen poesi. Glimt Film visar ett inslag om att vara gay och religiös och doktoranden Christine Bylund föreläser om normbrytande funktionaliteter.

Och så blir det parad såklart! Fast då i digital form.  Efter invigningstalet så visas bilder och filmsnuttar, som du såklart bidrar med, från ditt eget Prideparadande i hemmet, på kontoret eller ute i trädgården. Skicka in digitala vykort och bidar till att paraden blir gigantisk!

QX GayMap har adderat en kategori digitalt så att du lätt kan hitta till digitalt sända evenemang nu under pandemin.

Se digitala evenemang under sommaren via denna länk